Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
17-07-2024 - Nieuwe look-and-feel voor de EPX-Portal
05-07-2024 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Nieuwe look-and-feel voor de EPX-Portal

LinkedIn
17-07-2024 | Categorie: Algemeen

Dezelfde vertrouwde kwaliteit, maar dan in een ander jasje

Wellicht hebt u het al gemerkt bij het inloggen: de EPX-Portal en de daarin opgenomen toepassingen (apps) hebben een nieuwe look-and-feel gekregen. De gebruikersomgeving is daardoor frisser, kleurrijker en overzichtelijker geworden. Wij hopen dat u net zo tevreden bent over het resultaat als wij!

Qua functionaliteit is er weinig veranderd. De enige noemenswaardige wijzigingen zijn op de vingers van één hand te tellen:

  1. De artikelen die in de periode 2005-2022 in het online vakblad Estate Planner Digitaal zijn gepubliceerd, zijn geïntegreerd in de Kennisbank Estate Planning en zodoende uitsluitend nog via die laatste toepassing te benaderen.
     
  2. Net als voorheen al in de EPX-Manager is de button Opslaan nu ook in de toepassingen Aangifte Schenkbelasting, Modellen Testamenten, Modellen Levenstestamenten, Modellen Huwelijkse Voorwaarden en Modellen Schenking in de witte bovenbalk te vinden (en dus niet langer onderaan de vragenlijst).
     
  3. De pagina Mijn EPX is vanaf heden uitsluitend nog te benaderen door op uw naam in de blauwe bovenbalk te klikken. Voor de overzichtelijkheid is de informatie op deze pagina over vier tabbladen verdeeld.
     
  4. De pagina met het overzicht van de opleiding(en) waarvoor u bent aangemeld, is tegenwoordig alleen nog te benaderen vanaf de pagina Mijn EPX. Daar treft u in de witte bovenbalk – naast de button Aangifteoverzicht – de button Opleidingen aan (als vervanger van de button Mijn EPC). Voor de volledigheid zijn op de opleidingspagina ook direct alle workshops, studiebijeenkomsten en andere cursussen te vinden die na de zomer door ons worden georganiseerd.
     
  5. Bij een gedeeltelijke vrijstelling, zoals de bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenk- en erfbelasting (BOR) in de praktijk vaak is, moet worden bepaald welk deel van de IB-latentie aan het niet-vrijgestelde deel van de verkrijging wordt toegerekend. Volgens de Kennisgroep Successiewet dient deze toerekening naar evenredigheid plaats te vinden volgens de volgende omslagberekening: belast deel ondernemingsvermogen / (verkregen ondernemingsvermogen -/- tegenprestatie) x IB-latentie zonder toepassing BOR.
    Om ervoor te zorgen dat deze omslagberekening te allen tijde kan worden gemaakt als sprake is van een IB-latentie, is thans in de toepassing Bedrijfsopvolgingsregeling de vraag Tegenprestatie opgenomen.

EPX-Cockpit
Gelijktijdig met de EPX-Portal heeft ook de EPX-Cockpit een make-over gehad. Gebruikers van Testamentvergelijking en/of Aangifte Erfbelasting zullen merken dat de vormgeving van deze geavanceerde 'rekenmachine' weer helemaal in de huidige tijd past, maar dat alle knoppen en functies nog precies hetzelfde werken als voorheen.

Nieuwe website
Bij een vernieuwde gebruikersomgeving hoort vanzelfsprekend ook een nieuwe website. Daaraan wordt op dit moment hard gewerkt. Naar verwachting wordt onze geheel vernieuwde en verbeterde website in het laatste kwartaal van dit jaar gelanceerd.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard of mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: info@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin